26 Ağustos 2013 Pazartesi

Hızlı Kolay Hafif: MİKRODALGADA KEK

Acil durumlarda kurtarıcı bir tarifle karşınızdayım. Genelde kek en kolay ve pratik hamurişleri arasında yer alır ama pişirme süresi biraz zaman alır.Hayat fırının başında 40dk beklemek için çok kısa değil mi sizce de?:)


Az malzeme ve az zaman harcayarak güzel bir kek yapmak beni çok mutlu etti. Denemek isterseniz işte malzemeler:

1 Yumurta
1 sb şeker
1,5 sb süt
yarım çay b. zeytinyağ
yarım paket kabartmatozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
isteğe bağlı çekilmiş fındık/ceviz
un

Bütün malzemeleri listedeki sıraya göre koyarak çırptım. Önemli nokta hamur normal kek kıvamında olmamalı krep hamuru gibi daha akışkan olmalı. Un eklerken buna dikkat ediyoruz. Böylece kek daha pufidik oluyor. Karışımı yağlanmış küçük yuvarlak borcama döktüm ve 750w 7dk50sn pişirdim.Son bir kaç dakika mikrodalgada kullanmaya uygun bir plastik kapakla üzerini örttüm ve pişirmeye devam ettim. Mikrodalagadan çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekledim ve dilimledim. Biraz mascarpone ve vişne reçeli taneleriyle servis yaptım.
Afiyet şeker olsun;)

20 Ağustos 2013 Salı

1 RUNNER 2 YASTIK

e-bay'den bayılarak aldığım güllü kumaşım çok küçük bir parça olduğundan ne dikeceğime uzun bir süre karar veremedim. Ne yapıyım ben bu kumaşla derken balkonum için bişeyler dikmek geldi aklıma.Ne yaptım ettim küçücük kumaştan bir runner 2 de dekoratif yastık çıkardım:)Aynı zamanda güzel bir dantel değerlendirme projesi de oldu:)
Hemen sizlerle paylaşıp güzel yorumlarınızı almak istedim:))


Salonumda da kullanabilirim aslında:)

En kısa zamanda balkonumu bunlarla şenlendirip fotoğraflarını paylaşacağım..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...