27 Kasım 2011 Pazar

ÇİKOLATALI TENCERE KEKİ

Bu kek çok pratik ve başarılı bir tarif.Bu tarifi annemden öğrendim ve öğrendiğim günden beri fırında kek pişirmez oldum. kek kalıplarım mutfağın bir köşesinde gariban gibi kaldılar.Neyse lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim;

Çikolatalı Tencere Keki

2 yumurta
1,5 ç.b. tozşeker
1 ç.b. sıvıyağ
1 ç.b süt
yarım ç.b.su
1 paket vanilya
1 paket k.tozu
3 y.kaşığı kakao
2 s.b un
1ç.b kırılmış fındık veya ceviz
80 gr çikolata


Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.Sıvıyağı sütü ve suyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. un kabartmatozu kakao ve vanilyayı eleyerek karışıma ekliyoruz.ortaboy bir teflon tencereyi sıvı yağ ile yağlıyoruz ve karışımı tencereye döküyoruz.Üzerine fındığı ve çikolata parçalarını (karamelli çikolata kullandım) serpiştiriyoruz.Kapağını kapatıp 15-20 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
Not: bu tarifi kuruincirle, bitter çikolata ile, hindistan cevizli çikolata ile,şeftali ile,vişne ile ve çilek aromalı çikolata ile denedim hepsi de süper oldu. Özellikle brownie seviyorsanız bitter çikolata+ceviz ekleyerek yapın derim.Şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...