30 Nisan 2012 Pazartesi

BEBEKLE TATİL

Bebekle tatile çıkmak sürprizlerle dolu,yorucu ve bir o kadar da keyifli olabiliyor.Bebekle tatil planı yapanlar için geçen seneki deneyimlerimi kısaca paylaşmak istedim.
Geçen yaz 2 kez  tatil planı yapıp Berat’la Antalya’ya gittik.İlk tatilimizde Berat 35 günlüktü.Gideceğimiz tatil köyü bebek dostu olsun istedik ve araştırıp tercihimizi ona göre yaptık ve Crystal Hotels Family Resort’e gittik.


Çocuklara özel oyun saatleri ve animasyonlar, bakıcı imkanı, çocuk menüleri ve yemek saatleri gibi pek çok ayrıntı düşünülmüş. Bizim işimize yarayan tarafı ise odamıza konulan park yatak oldu.Çocuklu ailelerin tercih ettiği bir yer olduğundan gürültü de biraz fazlaydı haliyle ve bebeğin dışarıda pusetinde uyuması biraz hayal oldu.Aslında Berat gürültülü ortamda uyuyabiliyordu ama o uğultulu ortamda aniden yükselen çocuk seslerine Berat’ın ağlayarak tepki vermesi kaçınılmaz oluyordu.En güzel yanı ise kimse bebek ve çocuk sesinden rahatsız olmuyor çünkü herkesin çocuğu var. 2-3 yaş üstü çocukları olanlar için mutlaka öneririm ama küçücük bir bebekle tatil yapmak için normal tatil köyü de tercih edilebilir.
Sonbaharın başlarında gittiğimiz 2. tatilimizi ise Ütopia World Otel’de yaptık. 


Burada Berat park yatak vs. olmadığı için tek kişilik yatakta yattı.Bu bizim için hiç sorun olmadı hatta kendi kendine uykuya dalması kolik sıkıntısının azalması bana mucize gibi gelmişti.2 aylık ve gaz sancıları olan bir bebekle bu kadar rahat tatil yapabileceğimi hiç düşünmemiştim. 
Buradaki sorun ise denizin biraz uzak olması ve pusetle gitmek için pek uygun olmamasıydı.Aslında sürekli ring yapan otel minibüsleriyle bu soruna çare bulsalar da iki adım sonra denize ulaşmanın keyfi başka.Genel olarak memnun kaldığım ve bol bol dinlenebildiğim bir tatil oldu.
Berat'la tatile çıktıktan sonra anladım ki; bebek hiçbirşeye engel olmuyor sadece farklı bir boyut katıyor.

4 yorum:

  1. BİZİM İLK BEBEKLİ TATİLİMİZ Kİ BEBEK DEĞİL 11 AYLIKTI EGE KIYILARINI DOLAŞACAKTIK ARABAYLA... BİZ SADECE CUNDAYA KADAR BERABER GİDİP İZMİR'DE BABAANNEYE BIRAKTIK OYLE DEVAM ETTİK... İKİNCİSİNİ DE AYSU BABAANNE VE BEN GECEN YAZ 2 YAŞINDAYKEN TATİL KÖYÜNE GİTTİK. EVET OYUN ALANLARININ OLMASI BAKICI MİNİ DİSKOLAR GERÇEKTEN ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK EĞLENCE BİZLER İÇİN RAHATLIK :) YANİ TEKRAR BİR TATİL DÜŞÜNSEM KESİNLİKLE TATİL KÖYÜ OLUR. TABİ ARTIK 1 ÇOCUK 1 BEBEKLİYİZ.. SİZLERE YİNE GÜZEL TATİLLER DİLİYORUM. SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkürler.Gerçekten de tatil köyleri çok rahat oluyor.ben de size yavrularınızla birlikte bol keyifli ve eğlenceli tatiller diliyorum;)

      Sil
  2. BİZ GEÇEN HAFTA MANİSADAN KARAMANA GİTTİK 1 HAFTALIĞINA.. KIZIM 13 AYLIK YOLUMUZ. YOLUMUZ UZUN.. O UYUSUN DİYE GECE YOLCULUĞU YAPTIK.. UYUDUDA... AMA OLAN BİZE OLDU :)İLK UZUN YOLUMUZDU. ŞÜKÜR GÜZEL GEÇTİ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebekle uzun yola çıkmak=risk.Ama koşullar bebeğe göre ayarlanınca pek sıkıntı olmuyor.Sizin için biraz uykusuz ve yorucu bir yoculuk olmuş ama sonuçta güzel geçmiş:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...