17 Haziran 2012 Pazar

CHOCOLATE CRACKLE COOKIES (Çikolatalı Çatlak Kurabiye)

 Tarifini marta'dan aldığım bu kurabiyeleri ilk kez denedim. Yarım ölçü yaptığım halde birsürü kurabiye çıktı. Bir de ben 200 gr bitter çikolata yerine 100gr bitter+100gr sütlü çikolata ve esmer şeker yerine toz şeker kullandım.Galiba o yüzden renkleri biraz açık oldu. Bunların dışında başka değişiklik yapmadan tarifi aynen uyguladım.Lafı fazla uzatmadan tarife geçiyorum:


Malzemeler:
200gr bitter çikolata
1+1/4 cup un
1/2 cup kakao
2 çay kaşığı kabartmatozu
1/4 çaykaşığı tuz
1/2 cup yumuşak tereyağ
1+1/3 cup esmer şeker 
2 büyük yumurta
1 paket vanilya
1/3 cup süt
1 cup pudra şekeri




Yapılışı:
Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Yağ ve şekeri mikserle çırpıyoruz.Eriyen çikolatayı ekliyoruz.Çıpmaya devam ederek yumurta ve vanilyayı da ekliyoruz.Pudara şekeri dışındaki bütün kuru malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Yavaş yavaş sütü de ekleyerek hamuru toparlıyoruz.Streç filme sarıp buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.Buzdolabından çıkardığımız hamuru pudra şekeri serptiğimiz tezgaha alıp 40 cm uzunluğunda rulo haline getiriyoruz.2,5 cm genişliğinde dilimler kesiyoruz. Kestiğimiz dilimleri hafifçe yuvarlayarak pudra şekerine buluyoruz.Bu arada fırını ısıtıyoruz.Kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye 3-4 cm aralıklarla yerleştirip 170 derece ısınmış fırına veriyoruz.Yakaşık 20 dk da pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ızgara telin üzerinde soğumaya bırakıyoruz.


Lezzetinden çatlayan bu kurabiyeler kavanozda 1 hafta dayanıyor.Tabi bitmezse:) 


Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. Bu kurabiyeyi bende yapmıştım tadı damağında kalıyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yaa bu yapılır mı şimdi, canım çikolatalı kurabiye çekti. Akşam akşam nerden bulucam ben:(

    http://pinkyfashionbeauty.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...