27 Haziran 2012 Çarşamba

DAMLASAKIZLI CHEESECAKE

Geçen hafta 9 kişilik bir arkadaş grubu ağırladım .Menüde ilk defa denediğim kıymalı bulgurlu börek, elma kızartması(apple fritters), yoğurt soslu barbunya salatası ve damlasakızlı cheesecake vardı.



 Diğer tarifleri de paylaşacağım ama önceliği favorim olan damla sakızlı cheesecake'e ayırdım.



Malzemeler:
1,5 Paket yulaflı bisküvi
60 gr Tereyağ
400 gr Labne
Yarım subardağı Tozşeker
200 ml Krema
2 Yumurta
2 yemek kaşığı Un
2 paket Vanilya
2 parça damla sakız (dr. oetkerin damla sakızlı vanilyasını da kullanabilirsiniz)
Üzeri için:
80 gr. çikolata (ben karamelli çikolatayı biraz kremayla eriterek kullandım)


Yapılışı:
Bisküvileri robotta çekerekerek un haline getiriyoruz.Tereyağı eritip bisküviyle iyice karıştırıyoruz.20 cmlik kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip kelepçesini kapatıyoruz. Hazırladığımız bisküviyi kalıbın dibine  bastırarak eşit bir şekilde yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
Labnenin suyunu süzdürüp kremayla birlikte çırpıyoruz.Vanilya ve şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları teker teker ilave edip fazla çırpmadan karıştırıyoruz.Un ve damla sakızınını da ilave edip karıştırıyoruz.Buzdolabından bisküviyi çıkarıp karışımı üzerine döküyoruz.170-180 derecede 50-55 dk pişiriyoruz.Fırını kapattıktan sonra fırında soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletiyoruz. Servis yapmadan önce üzerini erimiş çikolata ile süslüyoruz.  (İsteğe bağlı fındık serpiyoruz).

4 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...