3 Ekim 2012 Çarşamba

FALAFEL

Orta doğu mutfağına ait bir lezzet olan falafeli çok sevdim ve paylaşmak istedim.Ana malzemesi nohut olan bir tür köfte falafel...Yıllar önce farklı bir versiyonunu fırında denemiş fakat memnun kalmamıştım.Bu tarifle aradığım lezzeti buldum. 


MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış nohut
yarım su bardağı ince bulgur
3 diş sarımsak
Küçük bir kurusoğanın yarısı
1 tutam maydonoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çaykaşığı kırmızı tozbiber
1 çaykaşığı pul biber
1 çaykaşığı karabiber
2 yemekkaşığı tahin
1 tatlıkaşığı karbonat
1 yumurta
1 yemekkşığı limonsuyu
2 yemekkaşığı kadar galeta unu(çekilmiş bayat ekmek içi de olur)
arzu ettiğiniz kadar tuz
Kızartmak için; sıvıyağ


Yapılışı:
Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyup bekletiyoruz.Galeta unu,bulgur ve yumurta hariç bütün malzemeleri robota koyup çekiyoruz ve iyice karışmasını sağlıyoruz.Geniş bir kaba aktarıp yumurta, bulgur ve galetaununu da ekleyip yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Ben yoğurt veya cacık eşliğinde tüketmeyi tercih ediyorum.İsterseniz humus,lavaş ve bol yeşillikle de servis edebilirsiniz.
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın,sevgiyle kalın;)

5 yorum:

  1. ben falafeli ilk duyuyorum, evde kızartma yapmaya üşeniyorum ama bir yerde denk gelirsem deneyeceğim;)

    YanıtlaSil
  2. bende ilk evlendiğim zamanlarda bir iki kez denemiştim ama gelen konuklar tarafından pek beğenilmedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damak zevki meselesi:)gelen konuk ben olsaydım bayıla bayıla yerdim mesela;)

      Sil
  3. Ben seviyorum ama evde hiç yapmadık. Sevdiğim bir kebapçıda yedim ve çok beğendim. Humusu da çok severim :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...