14 Aralık 2012 Cuma

ETAMİN- ÇARPI İŞİ- CROSS STITCH

Annanemin annemin çeyiz sandığında bulunan ince ince işlenmiş güllü, çiçekli çarpı işi örtülerin kullanıldığını hiç görmedim.Belki de bu yüzden boşuna çaba ve zaman harcadıklarını düşünürdüm.Lise yıllarındayken yaz tatilinde annemin öğrettiği çarpı işi tekniği o zamanlar demode ve gereksiz gelirdi.Ama son zamanlarda popüler olan çarpı işini ben de sevmeye başladım.Duvar süsü, koku kesesi, kitap ayracı ve amerikan servisi yapmak üzere çeşit çeşit çarpı işi yapma isteğim var. Fazla büyük desenler kullanmadığım için de hem çabuk bitiyor hem de zevk alarak yapıyorum.İşte başlangıç olarak bunları yaptım:








Herkese hayırlı cumalar ve mutlu bir hafta sonu diliyorum;)

9 yorum:

  1. hepsi biribirinden güzel olmuş emeğine sağlık. ben de goblen işliyorum ama çarpı işi hiç yapmadım. artan iplerimden yapabilriim aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:)bence de yapabilirsin hem artan iplerin değerlenir hem de çarpı işini denemiş olursun;)

      Sil
  2. ne tatlı bir baykuş o öyle! çok şekerler:))) zor olmalı yapımı sabır isteyen bişey gibi, valla bravo ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım:)aslında hiç zor değil ama dediğin gibi biraz sabır istiyor:)

      Sil
  3. ben çok üşengeçim yaaa,elimde bisürü taslak+etamin+ip+iğne var ama bende henüz yürek yok demekki:)ayrıca çokta sewerim çarpı işiniiii,çok güzel olmuş seninkiler hemen kaydediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:)ne güzel bütün malzemelerin tamam bi başlasan gerisi çorap söküğü gibi gelir zatan yapması çok zevkli;)

      Sil
  4. ben de öğrenmek istiyorum. herkes ne güzel şeyler yapıyor. imreniyorum resmen. baykuşa bayıldım. nasıl sevimli olmuş o öyle. renkler de süper.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...