29 Mayıs 2013 Çarşamba

DIY: SERAMİK MANTAR


Balkonumdaki sebze ve çiçeklerimin diplerini süslemek için bu mantarları yaptım. Henüz çiçek açmayan ya da sebze vermeyen bitkilerin saksılarına neşe katarlar diye düşündüm.Mantarlarımın iyice kuruduğundan emin olunca fikrimi faaliyete geçirip paylaşacağım.


Mantarların yapımında, fırınlamaya gerek kalmadan hava ile temas edince kuruyabilen modelleme hamuru kullandım. Diğer malzemeler biraz tel ve akrilik boya

Yapımı çok kolay ve eğlenceli:
Önce saplarını yapıyoruz sonra altından yeterli uzunlukta bir tel geçirip toprağa ya da köpüğe saplayarak biraz sertleşmesini bekliyoruz. Daha sonra mantarın şapka kısmını yapıp sapına sabitliyoruz. Biraz daha kurumaya bırakıp istediğimiz gibi boyuyoruz Tam anlamıyla kuruması biraz uzun sürüyor.Kurudu sanıp parçaladığım bir mantarı da sayarsak paketin yarısıyla 5 adet mantar yaptım.


İnsanı çocukluğuna götüren, zevkli ve maliyeti düşük bir uğraş tavsiye ederim;)

17 Mayıs 2013 Cuma

Kıyafet Üzerine Çarpıişi Uygulama


Geçenlerde suda eriyen etamin aldım ve küçük bir deneme yaparak test ettim.Paketin içinden yaklaşık 20*20cmlik bir parça çıkıyor.Boyutuna oranlarsak fiyatının çok uygun olduğunu düşünmüyorum ama aldığım için de pişman olmadım.Kıyafetlere çarpıişi yapmak için ideal ve pratik geldi bana.

Yapısı resimde görüldüğü gibi

İlk denemeyi oğlum için yapmak istedim. 


Önce yapacağım deseni seçtim.Suda eriyen etemini desenin boyutuna uygun şekilde kestim ve çarpıişini yapacağım yere dikerek sabitledim. Küçük robotu işledikten sonra tshirtü makineye attım.Eriyen etamin eridi gitti ve geriye etamini diktiğim iplerle  minik mavi robot kaldı:) İpleri de temizleyince robotlu tshirt hazıır:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...