24 Aralık 2013 Salı

Hızlı Kolay Hafif- ELMA CİPSİ NASIL YAPILIR?


Hergün en az 2 elma tüketen biri olarak elma cipsine bayılıyorum.Elmaları soyup kabak oyacağı ile çekirdek yatağını çıkarıyorum. Mandolin rende ile ince ince dilimliyorum. Bu işlem 5 dk bile sürmüyor ancak pişme işlemi biraz uzun sürüyor. Çünkü elmaların yanmadan yavaş yavaş kuruması gerekiyor.
İlk dememde  elmaları fırına atıp arkamı dönmemle birlikte minik bir el tarafından fırının ısı ayarı max dereceye getirilivermiş. Elmalarımın 3 dakika içinde kömüre dönmesine sebep olan bu minik hain tarafımca gıdıklanarak cezalandırıldı:)Fırının sıcak olduğu, düğmelerine dokunmaması gerektiği anlatıldı;)
Sonuç olarak çöpe giden elmaların arkasından el sallayıp barış imzaladık ve yeni bir tepsi elma hazırlayıp 100 derecede kurumaya bıraktık. (Not: elmaların kuruması 1 saatten fazla sürebilir benden söylemesi...) Fırında çıktıktan sonra biraz tarçın serpip soğumaya bırakıyoruz.
Ve kahve keyfimize eşlik edecek sağlıklı atıştırmalıklarımız hazııır :))


4 yorum:

  1. cnm ben hiç duymamıştım bunu süpermiş! evet zaman alabilir ama harika olduğuna eminim, hem de çok sağlıklı bir atıştırmalık. O minik ellerin sahibini de öp benim için:)))
    ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım. kesinlikle çok sağlıklı:) minik elleri senin yerine öptüm hemen;)

      Sil
  2. ellerine sağlık sağlık deposu :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...