4 Aralık 2013 Çarşamba

Hızlı Kolay Hafif: ELMALI KEREVİZ SALATASI


"Hızlı kolay hafif" tarifler dizisine, çok sevdiğim ve kış boyu sık sık yaptığım bir tarif daha ekleyeceğim... Pişmiş kerevizle pek aram yoktur ama bu salatayı haftada 1 kez mutlaka yaparım.Kereviz, karnabahar, brokoli, lahana gibi kış sebzelerini çiğ tüketmeyi daha çok seviyorum.Bu sebzelerin üstüne biraz limon sıkıp çıtır çıtır yiyorum çok da güzel oluyor;)
Gelelim tarifimize..
Malzemeler : 
1 büyük Kereviz
1 büyük Yeşil Elma
1,5 su bardağı kadar Yoğurt
Minik 1 diş ( veya yarım diş) sarımsak
Ceviz
Limon suyu
Not:Bu malzemelerden 2 kişilik salata çıkıyor kişi sayısına göre malzemelerin oranını artırıyorum.Sarımsak sevmiyorsanız eklemeseniz de oluyor.Genelde light yoğurt kullanıyorum ama süzme yoğurtla çok daha güzel oluyor;)
Kereviz sevmeyenlerin bile mutlaka denemesi önemle rica olunur:))

Yapılışı:
Yeşil elma ve Kerevizi soyuyorum Kararmasını önlemek için limon suyuna batırıyorum.Ve ikisini de hemen rendeliyorum.Ezilmiş sarımsak ve yoğurdu karıştırıp rendelenmiş elma ve kerevize ekliyorum. Servis yaparken cevizle üstünü süslüyorum. 
 Bu salatayı genelde sufle kabında veya dondurma kupunda servis ederim. Eşim de her defasında "sütlaç" sanıp yemeğin sonuna saklar ve o da ne yine kereviz salatası...:))Onu bilmem ama yüz ifadesini görünce ben çok eğleniyorum;)




7 yorum:

  1. sürekli yaptığım bir tarıfdır kendisi. içinde birde havuç rendelemenizi öneririm. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kereviz sevmeyen ben, arkadaşımın evinde bu salatayı yediğimde anlamamıştım :) Artık sadece bu haliyle yiyorum kerevizi, hemde en sağlıklı şeklide bu tarif bence....ellerine sağlık canım, çok hoş görünüyor :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Kerevizi soyana kadar ne de yapsam yine karariyor. Daha hızlı olmayı öğrenmem lazım :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...