27 Aralık 2011 Salı

ÇİKOLATALI & FINDIKLI CUPCAKE


15 gün önce doğum yapan kuzenim Ayşe'yi dün ziyarete gittim.Bebeği Mina çok tatlı ve huzurlu maşallah.O kadar hoşuma giitiki Berat'la yaşadığımız kolik sancılarını uykusuz geceleri bir anda unutup bi de kızım olsa diye içimden geçirmedim değil.Ama yakın gelecekte ikinci çocuk fikri sadece düşünceden ve hayalden ibaret tabiki.
Ayşe'ye giderken elim boş gitmek olmaz dedim ve kurabiye yapmaya karar verdim.Ama Berat hem uyumayıp hem de sürekli kucağımda durmak isteyince kurabiye fikrini rafa kaldırıp bu cupcakeleri yaptım.İşte tafi...



MALZEMELER
2 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1,5 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
5 kahve fincanı un
3-4 yemek kaşığı kakao
15 adet silikon cupcake kalıbı

Üzeri için:
80 gr Bitter çikolata
1 çay bardağı kırılmış fındık

Nasıl Yaptım:
Yumurta ve şekeri krema kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz.Süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Diğer kuru malzemeleri ekliyoruz. Bu aşamada mikseri bırakarak çırpıcıyla karıştırıyoruz.Yağlanmış küçük kalıplara üzerlerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırıp 170 derecede pişiriyoruz.





Pişen kekleri soğumaya bırakıp bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.Fındıkları fırında hafif kavuruyoruz böylece daha lezzetli oluyor. Kekleri önce çikolataya sonra fındık kırığına batırıp servis tabağına alıyoruz.


Yapanlara ve yiyenlere afiyet olsunnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...