9 Ocak 2012 Pazartesi

FASULYE TAVA

Yazın haşlayıp dondurucuya attığım taze fasulyeleri kışın türlü ve zeytinyağlı olarak pişiririm genelde.Bu sefer bir farklılık yapıyım istedim ve Fasulye tava pişirdim.Hem ana yemek olarak hem de et yemeklerinin yanında garnitür olarak tüketilebilir.Hatta kahvaltıda bile yenilebilir.Bu lezzetli ve besleyici  yemeğin malzemeleri ve yapılışı şöyle:

3 Yumurta
Yarım kg taze fasulye
1 çay bardağı mısırunu
1 ortaboy soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Mozerella peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tavayı yağlamak için tereyağ


Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayalım.yumurtaları çırpalım içine mısırunu,tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.Soğan sarımsak ve (birkaç parçaya bölüp tuzlu suda haşladığımız ve süzdüğümüz) fasulyeyi de ilave edip harmanlayalım.Teflon tavayı tereyağ ile yağlayıp karışımın yarısını dökelim. üzerine hafif bastırarak düzeltelim.Mozerella peynirini dilimleyip üstüne döşeyelim.Harcın kalan yarısınıda yayıp düzeltelim.



Ocağa koyup kapağını kapatalım; orta ateşte pişirelim. Altı kızarınca düz bir tabak veya kapak yardımıyla alt üst edip diğer tarafını da kızartalım.Sıcak sıcak tüketelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...