Acil durumlarda kurtarıcı bir tarifle karşınızdayım. Genelde kek en kolay ve pratik hamurişleri arasında yer alır ama pişirme süresi biraz zaman alır.Hayat fırının başında 40dk beklemek için çok kısa değil mi sizce de?:)
Az malzeme ve az zaman harcayarak güzel bir kek yapmak beni çok mutlu etti. Denemek isterseniz işte malzemeler:
1 Yumurta
1 sb şeker
1,5 sb süt
yarım çay b. zeytinyağ
yarım paket kabartmatozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
isteğe bağlı çekilmiş fındık/ceviz
un
Bütün malzemeleri listedeki sıraya göre koyarak çırptım. Önemli nokta hamur normal kek kıvamında olmamalı krep hamuru gibi daha akışkan olmalı. Un eklerken buna dikkat ediyoruz. Böylece kek daha pufidik oluyor. Karışımı yağlanmış küçük yuvarlak borcama döktüm ve 750w 7dk50sn pişirdim.Son bir kaç dakika mikrodalgada kullanmaya uygun bir plastik kapakla üzerini örttüm ve pişirmeye devam ettim. Mikrodalagadan çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekledim ve dilimledim. Biraz mascarpone ve vişne reçeli taneleriyle servis yaptım.
Afiyet şeker olsun;)
Ohh ellerine sağlık canım :)Çok lezzetli görünüyor.. Kek, browni asla hayır diyemediğim tatlar ..Sık sık yapıyorum bende :)afiyet olsun sizze canım.. sevgiler ..
YanıtlaSilteşekkür ederim canım:)ben de hiç hayır diyemiyorum;)
Silnasıl yani bu kek 7 dk'da mı pişti??? inanmıyorum gayet de pişkin görünüyor!!! ellerinde sağlık cnm
YanıtlaSilkesin deniycem çok merak ettim, ama bu işlerde çok iyi değilim ondan sorayım sana:))) mikrodalgada borcam kullanmak sıkıntı yaratmıyor değil mi?
bence de dene;)cam ve borcam sıkıntı yaratmıyor canım. metal plastik vs. kullanmamak gerek:)
Silnefis görünüyor canım hemde çok pratik ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok pratikmiş, ellerine sağlık.bende merak sardım bu ara pasta işlerine , organik tabi :) bakmak istesen http://ilknurolmez.blogspot.com/
YanıtlaSilharıkadır emınımınn pufıdıkya..ama mıkrodalga dırek yıyecege temas etmemelı kapak kullanıyorum ben en bastan ıtıbaren kapakla olmaz deılmı:(
YanıtlaSil